beach, sea, bird

Nador – Marokko

Nador Nador is een schilderachtige stad in het noordoosten van Marokko, genesteld in het Rifgebergte. Deze stad beschikt over een pittoreske haven aan de Laguna Bhar Amezzyan.

Nador telt ongeveer 180.000 inwoners, waarvan de meerderheid Tarifit Berbers spreekt. Door de nabijheid van de Middellandse Zee en Melilla is Nador uitgegroeid tot een belangrijk internationaal handelscentrum. De stad heeft haar verleden van smokkelproblemen overwonnen en fungeert nu als een belangrijk invoerpunt voor Europese goederen.

Geschiedenis

Het is aannemelijk dat Nador is gesticht door Berbers. In de loop van de geschiedenis werd het geregeerd door de Phoeniciërs, Romeinen en Arabieren. De naam ‘Nador’ zou afgeleid kunnen zijn van ‘Has Nador’, wat ‘een kleine nederzetting aan een laguna’ betekent, of van het Arabische ‘nadar’, wat ‘zicht’ betekent, gezien de strategische ligging voor het observeren van Spanje.

Nador was een favoriete plek onder Marokkaanse koningen, waaronder koning Omar ibn Idriss II en de Almoravidische koning Youssef ibn Tachfin.

 

Bezienswaardigheden

monkeys, primates, animalsDe economie van Nador leunt sterk op visserij en landbouw, maar recentelijk heeft toerisme zich ontpopt als een belangrijke inkomstenbron. De stad is een populaire bestemming voor expat Marokkanen die hun familie bezoeken of vakantie vieren. Hoewel het strand van Nador aantrekkelijk is, zijn er beperkte horecavoorzieningen, wat de aantrekkingskracht voor Europese toeristen, die het authentieke ‘Rifgevoel’ zoeken, niet vermindert.

Vogels

Nador is ook een prachtige plek voor natuurliefhebbers en vogelkijkers. Ten oosten van de stad ligt Kariet Arkmane, bekend om zijn zoet- en zoutwaterplassen die een grote diversiteit aan vogels en insecten aantrekken.

Flora en Fauna

Verder naar het oosten transformeert het landschap langzaam; van helmgras naar zeewolfsmelk en blauwe zeedistel, tot jeneverbes en cistus. Deze rijke flora trekt bijzondere vogelsoorten aan zoals de bonte strandloper, de scholekster en de Audouins meeuw.

Laguna

Langs de kust bij Ras el Ma ontdek je een zoetwaterlaguna, een habitat voor diverse vogelsoorten waaronder de ooievaar, de blauwe reiger en de zilverreiger. Dit gebied is een trekpleister voor natuur- en vogelliefhebbers die de rijke biodiversiteit willen ervaren.

Zendmast

De stad is ook de locatie van het zendstation van radio Medi 1, dat lange- en kortegolfuitzendingen verzorgt naar alle landen in de Maghreb. Deze zendmast is de hoogste structuur in heel Afrika.

Accommodatie, Eten en Drinken

Nador biedt een scala aan accommodaties, van luxueuze tot budget hotels, en diverse uitstekende restaurants en cafés die bezoekers voorzien van heerlijke maaltijden en verfrissingen.

Het gemeentebestuur van Nador heeft regelgeving ingevoerd om de stad schoon en aantrekkelijk te houden, waardoor het een ideale vakantiebestemming is geworden. Ondanks haar kleine formaat, biedt Nador door haar strategische ligging een comfortabel en aangenaam verblijf voor haar bezoekers.

Scroll naar boven